Tinták és festékek!

Ez egy szép és elég széles téma! ... Igazából, kinek mi válik be , mivel tudd jobban és szebben tetoválni, dolgozni! A nem tetoválás céljára forgalmazott tinták (tustinták, és rotringtintát) kerülendok!
Találkozhatunk festékporok kal (bár ez nagyon régi téma már), amit a hozzá megvásárolható steril és tiszta vízzel hígítva használhatunk, illetve keverhetjük a nekünk megfelelo árnyalatra és suruségre. A tinta surusége meghatározó szerepu a festékanyag borben visszakapott színénél! Minél surubb a tinta, és amíg tudunk is azzal a suruséggel dolgozni, annál sötétebb, teltebb és tömörebb színhatást kapunk! Hígabb tinta esetén értelemszeruen az ellenkezoje a hatás! Hígabb tinta az árnyékolásokhoz , illetve a szürke hatásokhoz használatos! A szürke szebb is lehet, ha azt fehérbol és hozzáadott kevés fekete tintából keverjük ki! ( fémesebb, acélosabb hatás ).
Vásárolható és forgalomban kaphatóak kész , különbözo kiszerelésu tinták is ( elterjedtebb ). Ezek a gyártótól függoen, különbözo suruséguek és minoséguek (túl olcsó tintát NE vásároljunk meg). Ezt igazából próbálgatni kell, kinek mi jön be, és a tapasztalatok alapján vásárolni!
A színes tintákra a fent említett, mind szín és suruség, két eset érvényes!

tipp : Tömör színezés elott (nagy felületek, nonfiguratív minták kitöltése) kezeld a borfelületet kb. fél órán át testápoló krémmel (2-3 lekenés, és ha a kontúr már megvan és begyógyult, akkor ajánlom!). Ezáltal a bor megpuhul, a borsejtek valamivel szebben "fogadják" a tintát, ami ezáltal könnyebben szét tud oszlani a borben, mellesleg a bor puhább lesz, így köknnyebb is a borbe vinni a festékenyagot!