az Elkészítési Időről

Tetoválások elkészítési ideje a bőr és a tetoválandó személy személye, személyisége viselkedése és fizikai, lelki állapotának, valamint pszichés - mentális jelenlétének, reakcióinak változó és sokrétű milyensége szerint!

 

a Bőr

Bőrünk igen sokrétű! Emberenként más és más. Ebből kifolyólag akár egy injekciós tűvel, akár egy ehhez hasonló vékony (pl.:3RL megnevezésű) tetoválás készítése során használt kontúrtűvel, is érezhetően más és más megszúrni, átszurni és a bőr felülete alá jutni. Sosem tanultam anatómiát, nem olvastam szakkönyveket ezekben a témákban, csupán egyetlen érzékre hagyatkozva írom most le tapasztalataim a bőr emberenként változó milyenségéről, viselkedéséről, reakciójáról abban az esetben, amikor egy percenként, beállítástól függően 3000-6000 közötti tűleütést végző tetoválógéppel a festéket maradandóan a bőr alá juttatom.

1
amikor a bőr szépen egyenletesen veszi be a festéket ( egy bizonyos festéket, vagy mindenféle festéket -hiszen különféle sűrűségű és állagú festékek kaphatóak, nem márkától függően, hanem színétől függően, és olykor még az is megesik hogy ugyan azon gyártó más időpontban vásárolt ugyan azon színe valamiért más állagú, de ezzel semmi gond, hiszen színkeveréshez értve könnyen hígítható, ezen nem szabad fennakadni, maximum azon gondolkodhat el egy bőrt fém eszköz segítségével megszínező szakember, hogy ez vajon valóban ugyan olyan színű is, és minőségű?)
Szemmel láthatóan és ha csupán ecsettel való festéshez használnám mindezt, fel sem tűnne az egész. Azonban amikor a megszokott folyamat elkezdődik, megesett már, hogy megálltam és elgondolkodtam egy pillanatra ( ebből vendégem természetesen mit sem hall ), ha azonban a festék egyenletes és a bőr alá egyszerű és könnyed bejutását mindössze ez befolyásolná, mindenki számára intenziven színes, egyenletes és tartósan élénk tetoválás készülhetne!

az hogy a festék szépen egyenletesen bejut a bőrbe nem ember és ember közötti bőr jó, vagy kevésbé jó "festékbefogadádának" eredménye, hanem a testünket borító területenként más és más bőr milyensége. Sokan mondták nekem, hogy az ő bőre nagyon jól veszi a festéket, mondta ezt az előzőleg alkartetoválásán dolgozott tetováló. Szóval az ő bőrével nem lesz gond, biztos lehetek benne, hogy a most hasára tervezett tetoválás is gyorsan és szépen elkészíthető, hiszem jol veszi a festéket a bőre és a szervezete sem dobja ki!

2
amikor a bőr nem olyan szépen és egyenletesen veszi a festéket egy már tetovált ember második, vagy már sokadik tetoválása során, egy teljesen más területre tetováltatva, mint pl alkartetoválás után a köldök alatt hasfal része. A tetováló új a bőr a régi a tetováltató szerint legalábbis. a tetováló számára még bele nem fog a betetoválásába egy teljesen új bőr megfestése a feladat!

a hasfal:
tetoválás folyamata alatt a festék bőr alá juttatását befolyásoló tényezők : bőr vastagsága / rugalmassága /  zsírszövet mennyisége / a bőrfelületet érő külső fizikai tényezők (milyen vízzel fördünk, mit használunk fürdés során szappan - tudfürdő, borotváljuk, gyantázzuk...) szervezet számára nyújtott táplálékok - vitaminok, testedzés, életmód...

és eljutottam arra a pontra ahol mindenki joggam mondhatja: Na ez már teljesen...
igy van! maximálisan igazatok van, azonban ezek a dolgok mind mind befolyásolják emberenként és testünkön mely területet borító bőr eltérő milyenségét!

épp ezért egy tetováló nem a kifogásokat keresi, és azt hangoztatja, hogy ez a bőr nem ugy veszi a festéket, ahogy ...

Egy tetováló leszarja azt, hogy milyen volt a Pityu bőre az alkaron és ahhoz képest milyen a Lilláé. Ismerve a tetoválógépeit, azok beállítását, kalapács súlyát, a laprugók keménységét, lágyságát, a tű kialakításából adódó bőrbe jutás során az arra kifejtett hatás eredményét kiválassza a ránézésre jónak ítélt jól ismert gépet tűt markolatot, beállítja a megfelelő erősséget és neki lát a feladatnak!

a CÉL: egyenletes szép és esztétikus vonalvezetés, esetleg átmenetes puha árnyék, vagy tömör foltmentes színezés.
ezt egy feszes alkaron egész másképp más gépekkel erőteljesebb bőrfeszítés nélkül rövidebb idő alatt egyszerűbben lehet elkészíteni, mint egy puhább, lágyabb, nyúlékonyabb ebből kifolyólag erőteljesebb állandóan fenntartott feszítést igényő hasi bőrfelületen, ha épp nincs lehetőség arra, hogy jól homorítva hanyattfektessük a vendégünk! ha erre van lehetőség, törekedni kell arra, hogy vendégünk feje lehetőleg minél fentebb legyen a test többi részéhez képest, és nyilván nem árt gyakrabban kiegyenesednie, amire jórészt a tetováló mindenképp figyel, hiszen a szótlanabb bátortalanabb vendég olykor mosdóba sem mer még egészséges idő előtt kiszaladni, csak amikor már szorít. Ez pedig nem jó, hiszen a test ezalatt szorong, és feszültségben kell hogy elviselje a tetoválás okozta nehézséget, fájdalmat.

 

egy tetováló figyel a vendégére, megismer és kialakítja felé a könnyed baráti társalgási stílust. 
egy tetováló tudja, hogy minden bőr más és más.
Egy jó tetováló NINCS MESE elkészíti a tetoválást bármilyen bőrfelületre, bármilyen körülmények között teljes felszerelésével tisztán igényesen és sterilen! (olvashatsz hamarosan ennek tiszteletére arról is, hogy milyen egy tetováló számára jó vendég, ha már a bőre magatehetetlen annak betetoválását illető nehézségeivel szemben :D )

Tájékoztatja vendégét minden ehhez szükséges dologról, tetoválás előtt, alatt és után, kialakítva ezelatt a bizalmat és a jó közérzetet agymás felé, valamint megteremti a tetoválás olykor valóban fájdalomtűrő képességet és kitartást igénylő, nyugodt együttműködő mozdulatlan testhelyzet fenntartásához segítséget nyújtó nyugodt körülményeket!

 

a folytatásban: mentális, belső pszihés reakciók, személyenkénti változó gondolkodásmód és tudat hatása a tetoválásra!

második rész

Az első részben olvashattál a bőr típusainak sokféleségéről, és ebből kifolyólag arról, hogy egyes, illetve bizonyos helyek betetoválása miért tart több vagy kevesebb ideig. Egységesítve ezt, eljutottunk addig, hogy legyen a bőr viselkedése a tetoválás szempontjából bármilyen is egy jó tetováló a lehetőségeket és a bőrtípusokat ismerve szakszerűen és az elvártnak megfelelően tetoválja azt be. A különböző területek sajátosságairól, pedig megfelelő, és laikus számára is érthető, egyértelmű képet ad ahhoz, hogy vendége elégedetten távozzon.

Az egyes területek betetoválásának ideje pedig a bőr elhelyezkedése és milyensége, tulajdonságai mellett függ a tetováltató személy személyétől, tűrőképességétől, belső mentális hozzáállásától, nyugalmától és lelki békéjétől.


Mit is jelent ez pontosan? valamint
miben miért és hogyan befolyásol ez bármit is?


Azok az emberek, tetoválásukat tervezők és elkészítettők közül, valamint barátaim és ismerőseim körében is egyre elfogadotabbá válik annak a ténye, hogy lelkünk és lelki állapotunk nem csupán hatással van szervezetünkre, hanem annál lényegesen szorosabb kapcsolatban, mint azt elsőre gondolnánk. Sokak által használt és imsert mondat a következő:
Minden agyban dől el!
és ez teljes mértékben így van!

HA nem uraljuk tehát elménket, hangulatunkat és belső érzéseinket akkor nem csak tetoválás terén, hanem szinte az élet sok más területén is nehézségekbe és akadályokba ütközünk, azonban mindent nem vonhatunk egyelőre azonnal irányításunk alá. Így tetoválásodnak elkészítési ideje függ attól is, hogy mennyire tudsz egyhelyben ülni és maradni akár órákon át. Mennyire tudod elfogadni magadban a tetoválás okozta fájdalmat, vagyis az érzését mint légzésvisszatartással, kissé megfeszült küzdelmet folytatva annak legyőzéséhez, és elviseléséhez, vagy egyenletes légzés, lélegzetvételek, közepette figyelsz oda lelked és tested belső nyugalmára, valamint a mondat zárásához használt szót is megcsavarva kissé: próbálod mindezt megtenni, vagy határozott döntést hozva megteremted a nyugalmat tested számára!
MAgát az embert jellemző vislekedésformái, személyiségjegyei is szerepet játszhatnak még. Vagyis ha valaki alapból fél ettől az egésztől, szervezetét már jó előre egy olyan helyzetre készíti fel félelmének következtében, ami testi biológiánk ennek a felfogásnak gondolatnak és érzésnek tudatában próbál elviselni majd, ahelyett hogy büszkén készülnénk a tetováltatásunk pillanatára, mintegy kihívásra, melynek a végén erősebbé válunk odabent mindenképp, és ennek eredménye képpen életünk fizikai megnyilvánulásában is!

Ha alapból befogadóak vagyunk tetoválásunkért, vagyis foggal körömmel akarjuk azt, szívből várjuk és szeretnénk ( hiszen mivel gondolataink és érzéseink vezérlik tudat alatti matematikai tökéletes működésünk kiegészítője ként testünk és annak milyenségét viselkedését ), még a gyógyulásunk is gyorsabb látványosabban szebb lesz, nem beszélve a tetoválásunk gyógyulását követő végeredményéről!
Egy kiegyensúlyozott nyugodt harmonikus szervezet ugy viselkedik ahogyan mi magunk is viselkedünk bizonyos fizikai helyzetben válaszként tudatosan eldöntött, vagy épp tudattalan válaszreakcióink során! pontosan egy ugyan ilyen tudattalan viselkedés forma a sejtjeinkben zajló regeneráló, gyógyító folyamat szervezetünkben. többnyire nem tudunk róla, vagy tudomást sem veszünk, de ha ezt megváltoztatjuk és ennek a tényét, valódiságát saját életünk végiggondolásával, annak történéseivel és miértjeivel ujragondoljuk, ráébredhetünk hogy ez így van. Innen pedig gyerekjáték szervezetünk regeneráló képességének a tudatos feljavítása, teljesítményénem növelése fokozása úgymond!

 

hamarosan egy következő cikkben olvashattok néhány tippet, tanácsot, hogy lélekben hogyan készüljetek tetoválásotokat megelőző napokban.
de természetesen ezt nem úgy kell kezelni ezt elolvasva, hogy úristen! és aki még nem tetováltatott soha az el sem tudja képzelni hogy ennyire komplexen szükséges egy tetoválás lelki felkészülése. Sokan ezt anélkül megteszik, hogy tudnának róla, illetve többen amikor először a tű megérinti bőrüket ébrednek rá, hogy ez nem is olyan kibírhatatlan, mint ahogy azt másoktól hallotta, főleg hogy lehet az illetőnek, aki a rémhíreket terjesztette még egy tetoválása sincs.

hagy meséljek el valamit:
Másfél éve nagyjából gyomortükrözésre utaltak be. El nem tudtam képzelni milyen az, amikor az ember nyelőcsövén egy csövet dugnak le a gyomrába. Ismerőseimnek mikor erről beszéltem, hát hagy ne mondjam milyen reakció köszönt vissza rám tekintetükben, illetve aki már tul volt egy ilyenen olyasféléket mondott róla, hogy nem örömmel repdesve mentem a tükrözés napjára. ( egy olyan érzés amit utána életem végéig érezni fogok a torkomban, soha nem felejtem el - majdnem olyan mintha megfulladnék... stb .. )
Nem győzködtem magam azzal hogy ez nekem nagyon jó lesz, de nem túl akartam lenni rajta, hanem olyan gondolatokkal érkeztem hogy lássuk a medvét! Már már kíváncsi voltam az érzésére, és az egész folyamatra, valamint a cél ami előttem levegett, hogy egy vizsgálat a szervezetem és egészségemért.
végeztünk: a dokinő kérdésére hogy milyen volt azt válaszoltam:
még gyakorolnám párszor és rutinból menne :D
egy dolgot kellett a cső levezetése közben tennem, kikapcsolnom az agyam egy bizonyos területre irányuló figyelmét, és nyugodtan orron keresztül egyenletes légzésre figyelni. E mellett pedig egy érdekes és új emlékké vált a nyalőcsövemen levezetett cső érzete!

ha a tetoválásod képes vagy mélységében értelmezni, vagyis a tű és a bőr viszonyát elképzelni, és lekattanni az előzőekben gondolt és várt fájdalomról csodát fogsz tapasztalni, hiszen rájössz hogy a tetoválásod azon kívül hogy egy maradandó emlék a bőrödön, egyfajta mentális gyakorlatnak ad lehetőséget, amit aztán ha kitetováltatásod alatt gyakorolsz az életed számos területén tudod alkalmazni, és hasznosítani!

 

Várhatóan a következő két téma tehát:
Hogyan készüljünk fel lélekben a tetoválásra - tanácsok a tetoválást megelőző napokra -
valamint:

Mikor NE tetováltassunk!