Agykontroll és meditáció együttes használata

2013.05.22 18:21

 

 
 
Előző bejegyzésemben az agykontroll használatának miértjéről, és szükségéről írtam, valamint a blogbejegyzés végén belekezdtem egy javasolt kezdeti, gyakorlati lépés leírásába, annak miértjeibe.
 
Most az ott leírtak hatékonyságának növeléséhez, illetve általánosan tudatunk és viselkedésünk kontrollálásához, jó irányú megváltoztatásához egy kiegészítő lehetőség alkalmazásáról írok,
a MEDITÁCIÓ ról,
és annak hatásairól, működéséről.
 
 
 
Agyunk kontrollálásának egyik módját előző blogbejegyzésemben kezdtem el írni (és folytatom is majd további lépésekkel-lehetőségekkel), ami tulajdonképp a jelen pillanatában, a fizikai világban amelyben élünk tesz lépéseket tudatunk működésének gyakoribb figyelésére, illetve annak figyelmeztetésére, ha valamit még mindig másképp tennénk "automatikánkból(A)" kifolyólag, mint ahogy szeretnénk (É), persze ha észre vesszük cselekedetünk, (A) agyunk megszokásokból felépített "viselkedés és válaszreakciót" a minket érő külső hatásokra válaszolva, sikeresen, még időben átgondolva másképp cselekedhetünk.
 
Van egy másik módszer, melynek rendszeres alkalmazása hatékonyabban és rövidebb idő alatt hoz létre észrevehetőbb változást, mint a saját magunk által, fizikai cselekedeteinket megelőző gondolatainkra való fokozott figyelmünk.
Ez a meditáció! 
Egy ellazult testi állapot, melyben mélyebb tudatszintre ereszkedünk elménkben, úgymond megközelítjük az agy(A) tudat alatt működő síkját. Köztudott, hogy tudatalattink felelős minden olyan emberi cselekvésért, melyet nem tudatosan figyelünk és irányítunk. Gondolok itt például a lélegzetvételre, pislogásra stb...
Ezeket és még jó néhány nem tudatosan irányított viselkedésünket ha épp úgy tartja kedvünk tudatos irányításunk alá vonhatunk, és például lélegezhetünk, pisloghatunk kedvünk szerit, azonban szívverésünket és egyéb szervi működésünket nem vagyunk képesek mindnyájan tudatos irányításunk alá vonni (még egyelőre). A két említett példa (pislogás és szívverés) valahol nevezhető két szélsőséges "értéknek" ami a tudati szinten való, az irányíthatóság, befolyásolhatóság függvényében mutatott érték. Valahol a kettő között foglal helyet elménk és gondolkodásunk irányíthatósága, befolyásolhatósága. Teszem az, ha pislogásunk akaratunk által 100%osan befolyásolható bármelyik általunk választott pillanatban akkor a szívverésünk csak 30%osan, még gondolkodásunkra, ha akaratunk elég kitartó és erős ehhez 75%osan megváltoztatható és befolyásolható.
Ha azt állítom, minden ember képes szívverését és biológiai szervezetének egységes működési sebességét is bármikor tudatosan befolyásolni, kevesen gondolják, és hiszik el ezt nekem első hallásra, vannak azok akik azt mondják erre a kérdésere hogy persze hogy lehet! Nos, valóban igy van, hiszen ha csak belegondolunk ha már gondolatunkat megváltoztatjuk egy más rezgés szintre állítva azáltal, hogy az adott pillanathoz képest a soron következő gondolatunk nyugalmat békét és harmóniát áraszt, biológiai szervezetünk máris egy lassabb és nyugodtabb működésbe kezd, még ha teszem azt egy sikerben van részünk vagy egy sikerünkre gondolunk máris biológia lényünk adrenalin termelésébe kezd és ezáltal valamelyest, a gondolat értékével egyenes arányosságban felgyorsítja biológiai működésünk. Azt pedig hogy milyen gondolatunk legyen előző bejegyzésemben is taglaltam, ezért csakis mi vagyunk felelőles önmagunkban.
 
Meditáció során tehát biológia lényünk egy lassabb sebességre kapcsolt, melynek eredmény ként mélyebb tudatszinten térben és időben, lényegesen több dologt élhetünk meg, tudhatunk és láthatunk gondolatainkban mint normál éber állapotban. Ha meditatív állapotban (melyekre különféle meditációs anyagok is segítségünkre vannak) programozzuk agyunk, akkor egy lényegesen hatékonyabb lépést teszünk elménk irányításának megváltoztatásár, mint külső fizikai világunkban történő figyelemráfordítással cselekedeteinkre.
 
Egy negyed órás meditáció során, átgondolt és fontolóra vett viselkedés forma, dolog, vagy bármi aminek működését tekintve számunkra változtatást kíván önmagunkban, hogy jobbá és egészségesebbé, biztosabbá és szabadabbá tegyük életünk, a meditáció befejeztével is érezzük az azt követő napban, napokban, hogy tudatunk tudatalattija folyamatos jelzést küld tudatos énünk felé, anélkül hogy erre nekünk kéne magunktól figyelnünk! Napi rendszeres meditációval egy hét alatt mindenki számára eredmény mutatható fel gondolataiban, gondolkozásában, a körülöttünk élő emberek számára látványos viselkedésformai változásában, modorában. Valamint folyamatosan egyre több olyan dolgot kezdünk el megérteni és meglátni, amit eddig talán feltettünk magunkban mint kérdés, de választ sosem kaptunk.
 
összegezve: a külső, fizikai világban önmagunkra fordított figyelem, tudatosan ágy mellé helyezett üzeneteink egy papírlapon az ébredésünkhöz továbbra sem egy elvetendő és hanyagolandó dolog. A fizikai és tudatalatti elménkre való figyelem és mind két lehetőség együttes használata, alkalmazása, ami kezdetben napi figyelmet igényel, a későbbiekben már életstílusunk és életvitelünk részévé válik, együttesen fogja kifejteni azt a maximális hatást mely szükséges a tényleges változáshoz.
 
Következő bejegyzésem a Meditációról, annak lehetőségeiről, és szinte szakirányúan elkülöníthető részeiről, azok különféle területeken történő alkalmazásairól ( egészség, életmód, tanulás, érzelmi állapotok stb... ) szól.
 
utóiratként hagy jegyezzem meg: soraim és gondolataim olykor és néhány helyen megeshet hogy kuszává sikerülnek, de ne azt keressük a mondatokban, h mennyire értelmetlen, hanem értsük meg azt ami ott leírva van. Figyelmeteket, és egyre szélesebb körben terjedő, az oldalam olvasottságát rövid idő alatt is látványosan növelő érdeklődéseiteket ezúton is köszönöm!