The Secret

2013.05.15 15:14

 

A Titokról, annak gyakorlásáról, hatásairól, valamint az erőről melyben mindnyájan létezünk.
 
 
..Nos! egy olyan dolog, talán felfedezés tárult elénk, amit egyre többen kezdünk használni, vagy legalábbis megpróbáljuk ennek hatását, látva másokon úgymond magunkévá tenni. Miről beszél a titok kapcsán nagyon sok ember, akiktől erről hallunk?
Kezdetben mindenki általánossá teszi ezt a vonzás nevű szóval. De hagy szögezzem le: A vonzás és a titok nem azonos!
 
A vonzás egy erő, egy minket és mindent felépítő alkotórendszer, gondolati fogalma. Melynek. ha megértjük az elvi miértjeit, azaz a működését és valamelyest elrugaszkodunk a mágnes vonzásától, (az ember életében már egy ismert „beidegződött” jelentésétől - vagy jelenségétől-) máris elkezdhetjük felépíteni annak az új mai füllel hallott vonzásnak a működését magunkban. Ami már valóban azt fogja eredményezni amit, legbelül szeretnénk: magunkévá tesszük a tudást. Úgy, hogy azt, amit másokon is látunk, magunkon is érezhetjük!
 
A titok pedig ez. Egy titok, a világ számára nagyon sokak által ismert tudás birtoka. Azok, akik mindezt titkolják előlünk, (kezdetben nem is titkolás volt ez, hanem legbelül ők maguk is tudták jól, hogy ennek alkalmazását nem olyan egyszerű megmutatni is bárki számára, főleg ha arra nem is nyitott mert rögtön ellenségesnek éreznénk ezt a csupán csak jótanácsot!) ma már rájöttek hogy ez a tudás valójában hatalom! Ahhoz hogy valaki élete részévé tegye ezt a tudást, hogy élete automatikus működése részévé váljon, vagyis egy tudatos önprogramozást hajtson végre önmagában, mivel az, aki elkezdi ezt, kezdetben egy általa megváltoztatni kívánt tulajdonságát próbálja meg figyelmével átírni önmagában.
A Titok ( The Secret), egy könyv. Mely címet választva az író, ezzel a kulcsszóval fordulva felénk mondja el és írja le számunkra ennek megismerésének, és ezáltal életünkön, életvitelünkön nagy mértékben változtatni tudó képességünk - képességeink - felismerését. Vagyis azt, ahogy betekintést nyerhetünk egy új életstílusba. Önmagunk az elménk programozásába!
 
Egy programozásról van szó tehát!
 
Minden ezen blogon leírt cikkem a Titok megismerésének és használatának jól elzárt világába vezető, kezdetben sok kis egyszerű lakattal ellátott ajtók kinyitásának kulcsát adja kezünkbe. Az eleinte sok, egymást követő kis ajtó megismerése, majd kinyitását követő átlépését, … haladva előre önmagunkban, a későbbiekben nagyobb és izgalmasabb ajtaink kinyitása követi, melyeknek nyitására nyugodtan hihetnénk, hogy akkor az egyre nehezebb is lesz, de nem! NE gondoljunk ilyeneket, mert akkor nehézzé is válhat!
Tudásunk egyre táguló világában az egyre ritkuló és nagyobb ajtók kinyitása pofon egyszerű lesz, hiszen a tudásunk megvan hozzá!
Az egyik kulcsszó tehát az, hogy ne gondoljunk semmire úgy, hogy az nehéz. Pofon egyszerűen, problémáktól mentesen fogjuk megoldani a kihívásnak tekintett feladatokat, melyeknek a végéhez érve egy új tapasztalat birtokosai vagyunk.
 
Kezdésnek gondolkozzunk el azon, ha választhatnánk, akkor a pozitívat, vagy a negatívat választanánk. Hányszor dönthettünk volna életünkben arról, hogy tudjuk jól, mi következik, és mielőtt léptünk feltettük magunkban a kérdést: ez jó vagy rossz? Pozitív vagy negatív?


undefined


hasznosnak találtad az itt olvasottakat?
oszd meg kérlek te is a facebook adatlapodon, valamint a facebook ikon mellett található [g+1] gombra is kattints kérlek.